Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ-ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ.


Την Παρασκευή  20/01/2012  η πρόεδρος του Συλλόγου & το  Δ.Σ καλέσανε  τον Κ. Μπέκα -Αντιδήμαρχο Υπεύθυνο Καθαριότητας  & εκτέλεσαν μία σύντομη αυτοψία στην περιοχή  των Καρδαμιτσίων.
Από Δευτέρα 23/01/2012 θα γίνεται καθαρισμός των εκτός κάδων σκουπιδιών ,βάτων ,αγριόχορτων.

Επίσης συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον  Υπεύθυνο του Δήμου Ιωαννιτών σε θέματα Πολιτισμού Κ.Ελισάφ και υπήρξε αμφίπλευρη ενημέρωση για Πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου και άμεσα για τις εκδηλώσεις που σχετίζονται με τις Τζαμάλες-Φωτιές.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗ & ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Κ. Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης μας
    Η οικονομική συγκυρία που βιώνουμε δεν αφήνει περιθώρια να ονειρευόμαστε μια  ολβιόδωρη καθημερινότητα. Παρόλο που η επίλυση των καθημερινών μας προβλημάτων μοιάζει με ουτοπία, απευθύνουμε  ακόμη μια φορά έκκληση  ,να αφουγκραστείτε τα σοβαρά αιτήματά μας  και με τους ελάχιστους πόρους που διαθέτετε να συμβάλλετε καίρια στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Καρδαμιτσίων. Ειδικότερα τα ζητήματά μας είναι τα εξής:

1. Η ασφάλεια των κατοίκων τις περιοχής είναι υψίστης σημασίας. Για το λόγο αυτό πρέπει να ενεργήσετε άμεσα ώστε να ξεκινήσει το έργο στον κόμβο Καρδαμιτσίων. Η καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής  δυσχεραίνεται σημαντικά και ο κίνδυνος ατυχήματος ελλοχεύει λόγω της υφιστάμενης κατάστασης.

2. Το οδικό δίκτυο στην περιοχή είναι ελλιπές, με δρόμους ευρύτατης κυκλοφορίας χωρίς ασφαλτόστρωση και φωτισμό.

3. Το υπάρχον 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων στα Καρδαμίτσια έχει τεράστια έλλειψη αιθουσών με αποτέλεσμα πολλά παιδιά που ζούνε σε κοντινή απόσταση από το σχολείο αυτό, να αναγκάζονται να μετακινούνται σε μακρινά σχολεία. Η κατάσταση αυτή συνεπάγεται μεταξύ άλλων και κόστος οικονομικό για τους γονείς που αναγκάζονται να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε σχολεία της γύρω περιοχής.
                                                                                                                                  
4. Έκδηλη είναι η αγωνία αλλά και απαίτηση των νέων γονιών για την Λειτουργία ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ.

5. Τα Καρδαμίτσια είναι μια αναπτυσσόμενη περιοχή των Ιωαννίνων με πλήθος οικογενειών να ζούνε και να δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η έλλειψη  κοινόχρηστων χώρων είναι έκδηλη ενώ στερείται παντελώς μιας αξιοπρεπούς παιδικής χαράς για τα παιδιά όπως και χώρους για αθλοπαιδιές, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται οι χώροι των σχολικών μονάδων. Πολλές φορές τα αποτελέσματα από την κοινή αυτή χρήση είναι υλικές ζημιές για τις σχολικές μονάδες και κόστος για την  αποκατάστασή τους .

Τέλος θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε με εθελοντική εργασία στην επίλυση αυτών των σοβαρών προβλημάτων που μας ταλανίζουν και να συνεισφέρουμε με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε.