Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Πολιτιστικός Σύλλογος
Καρδαμιτσίων
Κοσμά Αιτωλού
Καρδαμίτσια
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Του Διοικητικού Συμβουλίου
του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συνεδρίασε μετά την παρέμβαση μας στο Δημοτικό συμβούλιο της 18-03-2015 για την αποτροπή της λειτουργίας οίκου ανοχής στα Καρδαμίτσια και εκτίμησε τα παρακάτω:
Θεωρούμε ιδιαιτέρως θετική την προσωπική διαβεβαίωση και δέσμευση του Δημάρχου ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και των παρευρισκομένων κατοίκων του οικισμού μας, ότι δεν πρόκειται να δοθεί άδεια λειτουργίας οίκου ανοχής στα Καρδαμίτσια. Όπως θεωρούμε ιδιαίτερα θετική την αυτοκριτική του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν μέχρι τώρα το όλο ζήτημα η Δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ωστόσο πιστεύουμε ότι η διαβεβαίωση αυτή δεν επαρκεί και δεν μας προστατεύει από τυχόν μελλοντική επαναφορά σχετικού αιτήματος για το ίδιο οίκημα , ή προσφυγή των αιτούντων σε ανώτερο όργανο-αν προβλέπεται στη διαδικασία –όσο θα ισχύουν οι υπ. Αριθ.235/2013 και 24/2015 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , οι οποίες ελήφθησαν ειδικά για την περίπτωση στα Καρδαμίτσια, όπως μας είναι πια απόλυτα φανερό.
Για την αποφυγή αυτών των κινδύνων ζητούμε από τον Κο Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο να τροποποιήσουν τις παραπάνω αποφάσεις, αυξάνοντας τα μέτρα της κρίσιμης απόστασης οίκων ανοχής από Ναούς , σχολεία κ.λ.π. ή να τις ανακαλέσουν. Άλλωστε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου φάνηκε ότι θα συμφωνούσαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις σε μια τέτοια λύση.
Τέλος πρέπει να σημειώσουμε ότι η αποτροπή προς το παρόν λειτουργίας του οίκου ανοχής στον οικισμό μας , οφείλεται στην έντονη αντίδραση των συμπολιτών μας και του Συλλόγου μας που αποδείχνει για μια ακόμα φορά πόσο αναγκαία και πόσο αποτελεσματική είναι η συλλογική δράση. Γι’ αυτό και καλούμε τους συμπολίτες μας στα Καρδαμίτσια να πλαισιώσουν με κάθε τρόπο τον Σύλλογό μας ώστε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τη λύση των μεγάλων προβλημάτων υποδομής που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

Καρδαμίτσια 23-03-2015

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                Η Γραμματέας
Πόπη Κοτζαμάνη        Βάνα Ντάικου