Σάββατο 14 Μαρτίου 2015


ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων
Προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών.
Κύριε Δήμαρχε,
Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι πρόκειται να δοθεί άδεια εγκατάστασης εκδιδομένου επ΄αμοιβή προσώπου σε οίκημα το οποίο βρίσκεται στα Καρδαμίτσια.
Σας είναι γνωστό, ότι απόπειρα παρόμοιας αδειοδότησης για το ίδιο οίκημα έγινε πριν δυο χρόνια το 2013 και ότι ύστερα από έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου μας και των κατοίκων της περιοχής τελικά η αρμόδια επιτροπή απέρριψε το σχετικό αίτημα.
            Σήμερα βρισκόμαστε πάλι στην  ιδιαίτερα δυσάρεστη θέση, να αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα για το ίδιο οίκημα το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, μοναδικό Ναό της περιοχής και το βασικό μας ερώτημα είναι πού στηρίζονται οι χρήστες του εν λόγω οικήματος και επιμένουν στο αίτημα για  παρόμοια χρήση;
Θεωρούμε ότι μια μικρή αναδρομή στα γεγονότα εξηγεί αυτή την επιμονή. Το 2009 με τις υπ. αρίθ. 194 και 342 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων καθορίστηκε ότι δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση εκδιδομένου προσώπου σε κτίρια που βρίσκονται σε ακτίνα μικρότερη των 350 μέτρων από Ναούς ,σχολεία, νηπιαγωγεία κλπ. Στη συνέχεια το 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο τροποποίησε τις παραπάνω αποφάσεις του με την υπ.αρίθ. 253/2013 απόφαση του και καθόρισε ότι δεν επιτρέπεται σχετική αδειοδότηση σε κτίρια  που βρίσκονται σε ακτίνα μικρότερη των 300 μέτρων από ναούς σχολεία κλπ. Και γεννιέται  εύλογα το ερώτημα γιατί έγινε αυτή η τροποποίηση;
Μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κατανοήσουμε το σκεπτικό της  που μοιάζει να φωτογραφίζει  το οίκημα των Καρδαμιτσίων που απέχει 300 μέτρα από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία και που για κάποιο λόγο άγνωστο σε μας και τους συμπολίτες μας πρέπει «ντε και καλά» να αδειοδοτηθεί για μια τέτοια χρήση.
Κε Δήμαρχε θεωρούμε ότι οι τοπικοί άρχοντες είναι ηγέτες που κατ΄εξοχήν βρίσκονται κοντά στους πολίτες, αφουγκράζονται τις αγωνίες, τις ενστάσεις και τις ανησυχίες τους .Πιστεύουμε ότι εσείς προσωπικά και το Δημοτικό Συμβούλιο θα κατανοήσετε ότι δεν είναι δυνατό να εγκατασταθεί ένας οίκος ανοχής δίπλα η «παραδίπλα» σε μια εκκλησία, όσο μεγάλη κι αν κρίνεται η αναγκαιότητα του!... Ότι δεν γίνεται να εγκατασταθεί οίκος  ανοχής εκεί που παίζουν παιδιά στους δρόμους, που κυκλοφορούν παππούδες με τα εγγόνια τους , εκεί που νέα ζευγάρια ξεκινούν τη ζωή τους  με την ελπίδα ότι θα αποκτήσουν και θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους σ’ένα υγειές περιβάλλον.
Δεν καμωνόμαστε τους ηθικούς , δεν υποκρινόμαστε τους ανυποψίαστους, γνωρίζουμε σε τι κόσμο ζούμε και τι είναι το εμπόριο «του έρωτα». Αρνούμαστε όμως να το νομιμοποιήσουμε και μάλιστα δίπλα στις κατοικίες μας.
ΖΗΤΟΥΜΕ
Να τροποποιήσετε την υπ.αρίθ.235/2013 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που καθορίζει την απόσταση στα 300μ από Ναούς, σχολεία  κλπ,  οικημάτων  για εγκατάσταση προσώπων  εκδιδομένων επ΄αμοιβή. Να επαναφέρετε την απόσταση στα 350 μέτρα, να μη συμφωνήσετε στην εγκατάσταση οίκου ανοχής στην περιοχή μας.
Σε αντίθετη περίπτωση σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να το αποτρέψουμε.
Καρδαμίτσια 12 Μάρτη 2015
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                                                                                                Η Γραμματέας

Πηνελόπη Κοτζαμάνη                                                                  Βάνα Ντάικου