Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας καλεί τα μέλη και τους φίλους του και όλους τους κατοίκους του οικισμού, σε  συγκέντρωση-συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα υποδομής που αντιμετωπίζει  η περιοχή (αποχετεύσεις ομβρίων  λυμάτων εφαρμογή σχεδίου κ.λ.π). Η συγκέντρωση θα γίνει  στις 25-5-2015 ημέρα Δευτέρα  και ώρα 8.00 στην καφετέρια  CENTRUM στα Καρδαμίτσια. Θα καλέσουμε το Τοπικό Συμβούλιο, τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων. Η παρουσία σας είναι σημαντική και αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να διεκδικήσουμε την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ανακοίνωση
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας σας καλεί όλους
 να είμαστε παρόντες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
 αύριο Τετάρτη 20-5-2015 και ώρα 7.30
για να διεκδικήσουμε την ανάκληση της γνωμοδότησης
 για τη δημιουργία εργοστασίου βιομάζας στα Μάρμαρα.
Ολοι μαζί μπορούμε να το αποτρέψουμε!

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ?????


Αναρωτιέμαι ξανά, με την ιστορία που ξέσπασε με το εργοστάσιο βιομάζας στα Μάρμαρα, πόσο τελικά αδύναμος είσαι σαν πολίτης αυτής της χώρας. Πόσο ευάλωτος, πόσο με την πλάτη στον τοίχο.
 Ξυπνάς ένα πρωί λ.χ. κι ένα «ευαγές ίδρυμα» αγοραίου έρωτα ξεφυτρώνει δίπλα στο σπίτι σου. Ξυπνάς ένα άλλο πρωί κι ένα φουγάρο εργοστασίου βιομάζας, παρακαλώ, σου γεμίζει τα πνευμόνια με μονοξείδιο του άνθρακα. Εκεί στο βουναλάκι που προσπάθησες να ξεφύγεις απ΄όλα αυτά και άλλα. Και νόμιμα πράγματα σου λέει, όχι τίποτα παράνομα και λαμογιές. Με την βούλα των τοπικών αρχόντων. Αυτών ντε, που εσύ έστειλες με τη ρημάδα την ψήφο σου στα έδρανα του Δήμου και της Περιφέρειας. Για να σε υπερασπίζονται, να φροντίζουν για τα προβλήματα σου, για το δίκιο σου.
Πως τα καταφέρνουν κάθε φορά να «ενδύουν» με τον μανδύα της νομιμότητας κατάφορα παράνομες και άδικες πράξεις σε βάρος σου, είναι απίστευτο.
Τη μια κάνουν λάστιχο τις κρίσιμες αποστάσεις μιας εκκλησιάς από ένα πορνείο, αλλάζοντας κάθε φορά τις δικές τους σχετικές αποφάσεις. Την άλλη γνωμοδοτούν θετικά για τη λειτουργία ενός ρυπογόνου εργοστασίου σε μια περιοχή “NATURA” εφτά οχτώ χιλιόμετρα απ΄την πόλη. Απλά τα χιλιόμετρα τα βαφτίζουν δέκα πέντε, το «Νatura» το χώνουν κάτω απ΄το χαλί, την έγκριση της τοπικής κοινωνίας την περιορίζουν στο ταλαίπωρο τοπικό συμβούλιο του χωριού.
Και ύστερα σου κουνούν το δάχτυλο! «Εμείς δεν είμαστε σκοταδιστές εδώ. Φροντίζουμε για το καλό του τόπου»! Μας είπε προχθές ο Περιφερειάρχης απ΄το υπερυψωμένο έδρανο της τοπικής εξουσίας του. Υπονοώντας φυσικά ότι είμαστε σκοταδιστές εμείς, που δεν κατανοούμε το μεγαλείο του αναπτυξιακού  του σχεδίου και επιμένουμε να θέλουμε καθαρό αέρα.
Γιατί τότε κ. περιφερειάρχη μας δεν παγώνεις τις αποφάσεις σου, δεν ανηφορίζεις στα Μάρμαρα, στην Ολυμπιάδα, στα Καρδαμίτσια, να μας ακούσεις , να μας εξηγήσεις να μας βγάλεις απ΄τά σκοτάδια και που ξέρεις μπορεί και να μας πείσεις ότι το μονοξείδιο του άνθρακα αφού δεν μυρίζει βρε αδελφέ δεν είναι θανατηφόρο!
Τι να πεις. Η αλαζονεία της εξουσίας? Τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα? Τα κρυφά αναπτυξιακά σχέδια περί βιομηχανικής ζώνης στα Μάρμαρα ή όλα αυτά μαζί? Που θα πάει θα φανεί!
Βάνα Ντάικου