Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ANAKOINΩΣΗ
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΩΝ
     
Αγαπητοί συμπολίτες
Όπως ίσως γνωρίζετε, εδώ και δυο δεκαετίες σχεδόν ,το αστικό λεωφορείο περνάει μέσα από τον οικισμό μας. Τα τελευταίο διάστημα έγινε μια μεγάλη διακοπή της διέλευσης του, λόγω του έργου του Δήμου Ιωαννίνων στην οδό Κοσμά Αιτωλού που μήνες τώρα η ολοκλήρωση του καρκινοβατεί. Σήμερα  η λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας αποκαταστάθηκε μερικώς, ορισμένες ώρες το πρωί ,το μεσημέρι και το βράδυ.
 Στην παρέμβαση του συλλόγου μας στη διοίκηση του ΚΤΕΛ για την πλήρη   αποκατάσταση της συγκοινωνίας, μία από τις αιτιάσεις τους είναι  και το ότι οι κάτοικοι του οικισμού δεν χρησιμοποιούν το λεωφορείο στις μετακινήσεις τους.  Λογική συνέπεια ύστερα από την πολύμηνη διακοπή και τις αλλαγές που ακολούθησαν. Γι αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  σας γνωρίζει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για την πλήρη και συνεχή λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας, απολύτως αναγκαίας για τον οικισμό μας, και σας καλεί να την στηρίξετε με τη χρήση της στις μετακινήσεις σας.
Τους τελευταίους μήνες λειτουργεί Λαϊκή αγορά στα Καρδαμίτσια, κάθε Σάββατο, μπροστά στο Δημοτικό Σχολείο. Η λειτουργία της ήταν αίτημα του Συλλόγου μας για πολύ καιρό. Τελικά τον περασμένο Απρίλη ο Δήμος Ιωαννίνων ξεκίνησε τη λειτουργία της, αλλά οφείλουμε να πούμε,  ότι δεν στηρίχτηκε όπως έπρεπε από τους κατοίκους της περιοχής, ανεξάρτητα από τα προβλήματα που υπήρχαν με το ξεκίνημα της.
 Ωστόσο όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Λαϊκής για κάθε οικογένεια ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς μας. Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει μια τέτοια αγορά στον οικισμό μας. Πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε τη γειτονιά που ζούμε με κάθε τρόπο. Τα Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες του ώστε η Λαϊκή να πάρει την τελική μορφή της, και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να την στηρίξουν με την συμμετοχή τους, βασική προϋπόθεση για την επιβίωση της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΩΝ
Όπως σας είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα, το αστικό λεωφορείο  περνάει από την οδό 28ης Οκτωβρίου, επειδή γίνονται έργα στην οδό Κοσμά Αιτωλού.
Ωστόσο ,σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Αστικού ΚΤΕΛ, η διέλευση του αστικού εμποδίζεται από το παρκάρισμα των αυτοκινήτων σας στις δύο πλευρές του δρόμου.
Επειδή όλοι κατανοούμε την αναγκαιότητα της αστικής συγκοινωνίας για τον οικισμό μας.
Παρακαλούμε να διευκολύνετε τη διέλευση των αστικών λεωφορείων παρκάροντας τα αυτοκίνητα σας στη μία πλευρά του δρόμου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο