Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Πως περάσατε στην εκδρομή;



Το Σαββατοκύριακο 12-13 Μαΐου ο Σύλλογος μας ταξίδεψε βόρεια και ανατολικά. Πορευτήκαμε στη σύγχρονη Εγνατία και φτάσαμε ως την πόλη του Φιλίππου,τους Αρχαίους Φιλίππους, όπου περπατήσαμε στα απομεινάρια της αρχαίας Εγνατίας χιλιάδες χρόνια μετά, πατήσαμε στα πρώτα βήματα του Αποστόλου Παύλου σε Ευρωπαϊκό έδαφος, είδαμε το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, πήραμε μια γέυση από τον Μακεδονικό, τον Ρωμαϊκό, τον Παλαιοχριστιανικό πολιτισμό.

Κι ύστερα γνωρίσαμε την όμορφη Καβάλα, είδαμε την παλιά Πόλη με το κάστρο της , χαρήκαμε την ομορφιά της θάλασσας της τραγουδήσαμε και χορέψαμε και στη συνέχεια πήραμε μια μικρή γεύση από την όμορφη πευκόφυτη Θάσο.

Όλα αυτά στους ρυθμούς ταχύτητας της εποχής μας και προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τσέπης μας. Εντάξει κάποιοι, ως συνήθως, μουρμουρίσαμε λίγο, είπαμε, "ναι, αλλά, ίσως έπρεπε αλλιώς," αλλά αυτά είναι συνηθισμένα πράγματα στις συλλογικές προσπάθειες, όπου δοκιμαζόμαστε όλοι στην υποταγή του εγώ μας στο σύνολο και προπαντός στην ανοχή στη διαφορετικότητα. Κρατούμε λοιπόν όλοι την ομορφιά και τα καινούρια που γνωρίσαμε (αδιαψευστοι μάρτυρες οι φωτογραφίες που ακολουθούν) και ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά ως την επόμενη εκδρομή μας!..